Ha inte panik, gå till en djurklinik – i Göteborg

Har du någonsin gripits av panik eller tragik? Kanske har du av misstag skådat ett lik eller spelat dålig musik? Var lugn – lösningen finns på en djurklinik.

Mitt namn är Börje von Liebenstein och jag har mångårig erfarenhet av att besöka djurkliniker. Faktum är att jag rent av föddes på en djurklinik i Göteborg. Det har inte varit en enkel resa hit, men här står jag starkare än någonsin. Att växa upp bland smådjur, gnagare och andra ting har gett mig instinkter och färdigheter vanliga människor inte besitter. Visserligen har jag gått miste om en traditionell utbildning, men jag klarar också att överleva i de allra mest krävande miljöer.

En veterinär i Göteborg ändrar allt

Det har varit en lång resa hit, men jag ångrar ingenting. En sak jag har lärt mig är att alltid vara sann mot mig själv och mina handlingar. Det spelar ingen roll vad jag möter, jag vet mitt värde och vad jag står för. Jag skulle inte byta min uppväxt i djurkliniken mot någonting, det har skapat mig en unik personlighet och repertoar av färdigheter. Det är bara så det är, om du har andra tankar eller frågor kan du vänligen vända dig till mig med dina frågor. Jag kan inte lova att jag svarar, men jag kommer respektera det du ordar.

I mitt liv har jag alltid trott på allas rätt att uttrycka sig och det värsta jag vet är när någons uppfattning inte respekteras. Mitt mål är att alltid respektera, men inte alltid bemöta andras tankar. Livet på djurkliniken var allt annat än enkelt, jag fick göra allt för min överlevnad. Naturriket är väldigt rättvist på det sättet, ty den starkare parten överlever. Det är på det sättet det per definition fungerar, trots att alldeles för många inte inser det. Vi kan inte ta något för givet i den här världen, det är min allra starkaste lärdom från uppväxten.

Min bok kommer göra dig klok

Vad gör jag idag då? Börje von Liebenstein är mitt namn, jag vill återupprepa detta faktum. Idag verkar jag som inspiratör på heltid, för det mesta obetalt. Jag lever i naturen, ty från den kom vi till och till den ska vi återgå. Ibland går jag in i stan och vrålar mina budskap, ofta förpassas jag från bebyggelsen och skickas tillbaka in i skogens mörker. Sanningen är inte alltid välkomnad, och ännu oftare rentav förkastad. Det hade aldrig hänt under min uppväxt på kliniken, där var vi rent ärliga mot varandra.

Ibland förlorar jag därför förtroendet för mänskligheten i sin helhet. Varför kan inte alla likt jag vara öppenhjärtiga mot varandra. “Livet enligt Börje von Liebenstein – djurkliniksmannen” släpps i en bokhandel nära dig inom kort. I denna publikation kommer jag att beskriva min livsfilosofi in i det minsta detalj. Förhoppningsvis kommer detta äntligen leda till att fler hakar på det rätta sättet att leva.